KL Gangster

Sharing is caring :

Akhirrnyaaa! Dapat jugak tengok KL Gangster ha. isk. Orang dah berkurun tengok, wa baru terhegeh2 nak tengok. Haritu g tengok KL Gangster ni dengan incit Nickhun kat TS. Sempat la sesat before sampai sane.

kl gangster tix

Oleh sebab dah lame kuar movie KL Gangster ni, takde ramai sangat yang tengok. Tapi yang datang majoriti mat2 rempit n bebudak baru nak up la. Kiki. Pelakon2 utama KL Gangster ni Syamsul Yusof as Shark (anak tiri King), Ridzuan Hashim as King, Aaron Aziz as Malek and Ady Putra as Jai (adik Malek). Watak menempel2 lak si Zizan as abang long Dil, Sheera as Zati (adik Malek), Adam Corrie as Dragon n Shoffi Jikan as Ajib.

KL Gangster

Movie KL Gangster ni mengenai Malek yang baru kuar penjara kerana diperangkap oleh anak King, iaitu Shark. Before tu, Malek & King partner dalam group kongsi gelap paling pemes kt KL. Then, Malek dah nak cuci tangan, taknak campur dunia kongsi gelap dah. Tapi Shark masih tak puas hati dengan Malek, dia takut Malek join balik dengan King. So, macam2 la dia buat kat Malek ni sampai Malek dah tak tahan. Si Jai pun bongok g join bawah Shark & nak hapuskan abang die sendiri sebab duit. Haa.. Cane kesudahan die? Sila la tengok sendiri ye.

Movie KL Gangster ni sesuai untuk sesapa yang suka aksi tumbuk2, gaduh2, tembak2, kelar2, bunuh2. Dialog diorang pun sangat menarik hati. Yang paling den suka slang si Syamsul, macam ala2 chinese tapi tak sure die chinese ke ape.

Update dialog femes dalam KL Gangster

“Lu kasi gua mati dulu la baru gua diam” – Malek
“Wa bukan takut mati tapi wa taknak mati” – Jai
“Aku taat pada yang satu” – Jai
“Seram niihh~”- Jai
“Memeyy ahh” – Jai
“Abang besar sudah kelaur, wa ingat lu sudah mampus” – Shark
“Sekarang tak kira lu Abang Long ka, lu Ayahanda ka, ini KL gua pegang” – Shark
“Lu rembat Malik, gua rembat lu!” – Ajib
“Hey! Kalau aku smebelih kau 18, baru kau tahu erti penyesalan tau tak” – Ajib
“Ehh~ Sial lah! Puiihh!” – Fadil

Takat tu je la dialog tu, malas haku nak update banyak-banyak. Kiki. Nah nengok trailer KL Gangster *tapi kompom2 korang dah tengok kan?* Okbai!

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Movie KL Gangster bertemakan perebutan kuasa antara beberapa kumpulan gangster di KL. Pelakon utama; Syamsul Yusof, Ridzuan Hashim, Aaron Aziz and Ady Putra
Directed by: Syamsul Yusof
Starring:
Syamsul Yusof
Aaron Aziz
Ady Putra
Shoffi Jikan
Adam Corrie

Trackbacks

  1. [...] Dapat jugek tengok KL Gangster chikicicok.com [...]

Speak Your Mind

*